Damlama Şehit Mehmet Akif Sönmez İlkokulu

WEB https://damlama.meb.k12.tr
Adres : Damlama Mahallesi Tarsus / MERSİN
VİZYON : Tüm bireylerinin mutlu,paylaşımcı ve tek yürek olduğu; millî ve kültürel değerlerine sahip, sosyal ve kültürel alanda gelişmiş, öğretmen ve öğrencileriyle çevresinde lider ve örnek bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Atatürk İlke ve İnkılâplarını ışığında; Çağdaşlığın, teknolojinin, toplumsal yardımlaşmanın, milli değerlerin egemen olmasını sağlayacak; kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, toplumsal değerlerin bilincinde, üretken ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirmek.
BAŞARILAR : • 2010-2011 Öğretim yılında Anadolu Liselerine 2 öğrencimiz, Anadolu Meslek ve Teknik Liselerine 7 öğrencimiz yerleşmiştir. Sınıf geçme oranı %100’dür. • 2011-2012 Öğretim yılında Anadolu Liselerine 6, Anadolu Öğretmen Liselerine 2, And. Ticaret ve Turizm Liselerine 4, Anadolu Meslek ve Teknik Liselerine 3 öğrencimiz yerleşmiştir. Sınıf geçme oranı %100’dür. OGES yerleşme başarı yüzdemiz %50’dir. Yıl sonu OYP Hedefimiz olan 310 puana ulaşılmıştır. OYP puan ortalaması 312 olarak gerçekleşmiştir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 7 tane öğrencimiz Bursluluğu kazandı. Okulumuzda şu anda toplam 9 tane Burslu öğrencimiz vardır. Her beş kişiden biri bursluluğu kazanmıştır.

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM YAPILMAKTA OLUP TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDADIR.
Saatler : 08:20 / 15.05
Isınma : KÖMÜR SOBASI,KLİMA
Servis : Öğrencilerimizin 54 tanesini 6 hatta servis okulumuza taşımaktadır.
Ulaşım : Eski Ankara yolu üzerinde. Toplu taşıma araçları, öğretmenlerin kendi özel araçları, Tarsus Belediyesi ve Mahalle dolmuşlarıyla ulaşım sağlanmaktadır
Yerleşim Yeri : Eski Ankara yolu üzerindedir. Adana - Ankara otoyolu yanında.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Mersin´e 60 , Tarsus´a 30 km uzaklıkta.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :